NK-zilver voor jeugdleden BVCG - Beach Volley Club Groningen - bvcg.nl - beachvolleybal

NK-zilver voor jeugdleden BVCG

NK-zilver voor jeugdleden BVCG

GRONINGEN – Kim Klein Lankhorst (14) en Beau Bruins Slot (15) van Beach Volley Club Groningen hebben zaterdag zilver veroverd op het JuniorBeachCircuit Finals in Scheveningen.

De jeugdleden van Beach Volley Club, die zich via de regionale JuniorBeachCircuits voor de nationale titelstrijd in Scheveningen hadden geplaatst – verloren de eerste 2 wedstrijden. Ze eindigden daardoor als derde in hun poule.

Vervolgens wonen Beau en Kim tot de finale al hun wedstrijden. In de finale echter moesten zij echter hun meerdere erkennen in het duo Timmermans – Van Esch van Kadijk Beach.

Zowel Kim als Beau geldt als een talentvol volleybalster. Beiden trainen bij het Regionaal Talent Centrum (RTC) van Groningen onder leiding van Abe Meininger.

Om hun sport te combineren met school zitten ze allebei op de Topsport Talentschool in Groningen. Daar krijgen ze training van Rob Harmsen.

Afgelopen seizoen speelden Kim en Beau in de meisjes B1 topklasse bij Oranje Nassau. Komend zaalseizoen spelen ze in meisjes A1 topklasse bij Sudosa in Assen onder leiding van Henk Hofsteenge.

door Marc Jansen – Groninger Gezinsbode