Groningen krijgt een nieuwe professionele beachvolleybalvereniging op Sportpark Coendersborg - Beach Volley Club Groningen - bvcg.nl - beachvolleybal

Groningen krijgt een nieuwe professionele beachvolleybalvereniging op Sportpark Coendersborg

Medio juni kunnen beachvolleyballiefhebbers al beachen op de acht nieuw aan te leggen professionele beachvolleybalvelden op het Sportpark Coendersborg van Beach Volley Club Groningen. Afgelopen maanden heeft het bestuur van de club veel werk verzet  voor het realiseren van de velden, en dat is gelukt!  

In februari van dit jaar was de nog op te richten Beach Volley Club Groningen voor de twee ex-voorzitters van volleybalvereniging Oranje Nassau, Marcel Vermeer en Guus Klein Lankhorst, nog een ambitie. Drie maanden later is die ambitie, in samenwerking met de gemeente, werkelijkheid geworden. Een gemeentelijke startsubsidie, crowdfunding en de medewerking van de zaalvolleybalclubs Oranje Nassau, Lycurgus en Oryx hebben ervoor gezorgd dat de aanleg van Coendersbeach is gestart.

Aanleg Coendersbeach
De acht professionele beachvolleybalvelden worden op dit moment door Hummel Tuintotaal, de uitvoerder van de aanleg van de beachvelden, in een driehoek tegen het spoor aangelegd aan de Kooiweg in Groningen. De beachvelden komen naast de velden van voetbalclub Oranje Nassau. Met die club is al een overeenstemming bereikt om de kantine en de kleedkamers te mogen gebruiken op Sportpark Coendersborg, waar ook de voetbalclubs Amicitia en Blauw Geel huizen.

Beach Volley Club Groningen voor iedereen
Het enthousiasme van de initiatiefnemers Vermeer en Klein Lankhorst heeft geresulteerd in  een voltallig bestuur en al de eerste leden voor de nieuwe vereniging. “Iedereen die wil beachvolleyballen kan lid worden van onze vereniging. Vanaf medio juni kun je bij ons al genieten van beachvolleybaltrainingen, toernooien of gewoon vrij spelen wanneer je zin hebt”, aldus de initiatiefnemers van Beach Volley Club Groningen. Wijkbewoners worden op het park van harte welkom geheten om te beachvolleyballen en mee te doen met de activiteiten die er georganiseerd gaan worden.

Crowdfunding en donateurs
Via crowdfunding en acties zijn er al diverse financiële bijdragen geweest aan de nieuwe club. Ook de komende tijd zal Beach Volley Club Groningen diverse acties gaan organiseren. Naast al het benodigde materiaal voor de beachvolleybalvelden, kan Beach Volley Club Groningen zich door deze bijdragen direct professioneel positioneren in Groningen.

Dinsdagavond 21 juni staat de feestelijke opening van de nieuwe Beach Volley Club Groningen gepland. Hou de website in de gaten voor meer informatie.